
Kendinize rahatlıkla masaj yapabilirsiniz. Özellikle sabah okuldan veya işten önce sizi canlandırabilir veya geceleri gevşetebilir.
TV izlerken ayaklarınıza masaj yapabilirsiniz veya telefonda konuşurken ellerinize. Soyunmanıza gerek yoktur, fakat kendinizi rahat hissetmelisiniz. Eğer çıplak teninize masaj uyguluyorsanız, yağ kullanmalısınız. Sandalyeye veya yere oturunuz, veya yere diz çökünüz.
Her bir bölgenize nasıl masaj yapacağınızı öğrenelim:
OMUZLAR:
Birçok insan boyun tutulmasından, omuz ve baş ağrısından şikâyet eder, bu nedenle masaja başlamanız için omuzlar en ideal yerlerdir.
1.Sağa omzunuzu sol elinizle ovalayınız. Vücudunuzda kıvrımlar oluşturacak biçimde ellinizi şekillendiriniz. Başınızın en alt bölgesinden başlayınız, ovma hareketleri ile boynunuza, omuzlarınıza ve en son kollarınıza geçiş yapınız. Tekrar boynunuza kadar ovalayarak geri dönünüz ve bu işlemi üç kere tekrarlayınız. Daha sonra diğer tarafınıza ayni işlemlerle masaj uygulayınız.
2.Omurganızın her iki tarafına da parmaklarınızla dairesel baskılar uygulayınız. Başınızın alt bölgesinde ve boynunuzun tamamında çalışabilirsiniz. Sonra omuzlarınızı yoğurun; omuzlarınızın ve kollarınızın üst bölgelerini sıkıp bırakma hareketleri ile yoğurunuz.
3.Hafifçe sol yumruğunuzu sıkarak, nazikçe sağa omzunuza vurunuz. Yumruğunuzu esnek tutmalısınız. Yorgun olduğunuzda bu nazik vurma hareketleri kan dolaşımınızı hızlandırıp sizi canlandıracaktır. Diğer tarafınızda da aynı hareketi tekrarlayınız.
4.Ovma hareketini iki elinizi de kullanarak yumuşakça ve nazikçe bitiriniz. Yüzünüzden çenenize kadar ellerinizi nazikçe kaydırınız. Boynunuzun ön tarafından omuzlarınıza kadar ellerinizi kaydırınız, her bir eliniz zıt omzunuza gelmesi gerektiğini unutmayınız.
BACAKLAR:
Atlet olsanız da olmasanız da kendi bacaklarınıza masaj yapayı bilmeniz çok faydalı bir bilgidir. Uzun süre ayakta durmadan kaynaklanan ağırları rahatlatmak ve egzersizden sonra kasların yenilenmesi için masaj faydalı olabilir. Akyuvarları uyarır ve düzenli masaj, selülit oluşumunu engellediğine ve cildi yumuşatarak güzelleştirdiğine inanılır.
1.Öncelikle elleriniz bacaklarınızın şeklini almalı, dizlerinizi bükerek ayaklarınızı rahatlatınız. Her bir eliniz bir bacağınıza yerleştiriniz, ayak bileğinizden kalçanıza kadar okşamaya başlayınız. Daha sonra ayağınızdan başlayarak baldırınıza kadar hafifçe okşayınız, dizlerinizin üstünde yoğunlaşınız ve daha sonra kalçanıza kadar devam ediniz. Bu tekniği beş kere tekrarlayınız.
2.Tüm kalçanızı ovalayınız, kalçanın ön ve yan tarafına da yoğunlaşınız. Elleriniz birbirini takip edecek şekilde ritmik sıkıştırma ve teni sıkma bırakma hareketleri uygulayınız. Bu yoğurma hareketleri kalçanızı şekillendirip dokuları sıkılaştıracaktır.
3.Bu adımdan sonra kalçalarınızı nazikçe okşayınız. Elleriniz birbirini takip edecek şekilde dizlerden kalçanıza kadar okşayınız.
4.Hafifçe sıkılmış yumruklarla kalçanızın ön ve yan tarafına vurunuz. Bu yaşam dolu hareket kanınızın yüzeye çıkmasını ve uzun süreli oturmadan sonra oluşan tutulmaları engelleyerek rahatlamanızı sağlayacaktır.
5.Dizlerinizin tüm yüzeyine masaj uygulayınız, bu alanı nazikçe ovalayınız. Daha sonra dizkapağınızın üzerine başparmaklarınızla dairesel baskılar uygulayınız. Dizlerinizin arka tarafını nazikçe ovalayarak hareketi bitiriniz.
6.Baldır kaslarınızı yoğurunuz, elleriniz birbirini takip edecek şekilde kasları kemikten uzaklaştırmak istermişçesine sıkıştırın ve sıkma bırakma hareketleri uygulayınız. Daha sonra bu bölgeden bacağın arka tarafına kadar elleriniz birbirini takip ederek nazikçe okşayınız.
OCT
2017